Markblokke - hent disse via WMS / WFS

https://sp.landbrugsinfo.dk/SiteCollectionImages/projektsitet_Promilleafgiftsfonden.jpg

Hent opdaterede markblokke fra Landbrugsstyrelsen ind i AgroGIS via WFS eller WMS. SEGES lægger ikke Markblokke ud til download i 2018.

Landbrugsstyrelsen har lavet en speciel URL til AgroGIS, da det først udsendte link ikke virkede korrekt.

De seneste år har Landbrugsstyrelsen’s WFS server ikke fungeret optimalt, hvorfor SEGES har lagt Markblok-temaet ud til download i hele ansøgningsperioden. Det er ikke længere nødvendigt, da Landbrugsstyrelsen har skiftet GIS server.

LINK til Landbrugsstyrelsen

Indsæt den nye URL (se evt. Vejledning WFS nederst på siden) og vælg ”Markblokke_gældende”. Du kan vælge farve på markblokgrænserne ved at trykke på ikon vist med blå pil. Hvis du trykker på OK, får du alle markblokke i Danmark.

http://geodata.fvm.dk/geoserver/wfs?request=GetCapabilities&FeatureType=MARKBLOK&version=1.0.0&

Figur 1. Vælg WFS laget ”Markblokke gældende”. Den blå pil viser, hvor du skal ændre farven på Markblok grænserne. Du kan hente hele Danmarks Markblokke på en gang, hvilket er ca. 400.000 markblokke.

Begræns antal af markblokke

Hvis du ikke ønsker at downloade alle markblokke i Danmark skal du gøre som vist i figur 2. Så får du kun vist markblokke for det område du arbejder med i AgroGIS.

 

Figur 2. Vælg ”Rækkefilter” og vælg dernæst ”the_geom”  og ”Current_Mapper”

Kontrol af tabellen marker

Inden du uploader tabellen Marker til IMK, er det en god ide at trykke på ikonet som vist med blå pil nedenfor, så kontrolleres din tabel Marker for:

Vejledninger og hjælp

I nedenstående link kan du få hjælp til at indsætte de nye links fra Landbrugsstyrelsen og lidt tips og triks.

Vejledning: WFS og WMS

Vejledning: Rediger to marker med samme knudepunkt i et hug